Šta su fiskalne kase

Fiskalne kase su elektronski uređaji koji se koriste za evidentiranje finansijskih transakcija u prodajnim i uslužnim delatnostima. One se obično koriste u maloprodajnim objektima kao što su prodavnice, restorani, kafići, benzinske stanice i slično.

Glavna funkcija fiskalnih kasa je da registruju svaku prodaju ili uslugu koju preduzeće pruža, kako bi se omogućilo precizno praćenje prihoda i izdavanje fiskalnih računa ili slipova za svaku transakciju. Ove kase su posebno dizajnirane da zadovolje zakonske zahteve u vezi sa fiskalnim propisima u svakoj zemlji.

Fiskalne kase obično imaju tastaturu ili dodirni ekran koji omogućava unos podataka o proizvodima ili uslugama, kao i izbor različitih opcija kao što su popusti, porezi ili načini plaćanja. One takođe imaju ugrađen štampač koji omogućava izdavanje fiskalnih računa ili slipova kupcima.

Osim evidencije transakcija, fiskalne kase često imaju i druge funkcionalnosti kao što su generisanje izveštaja o prodaji, praćenje zaliha, upravljanje inventarom i povezivanje sa računarskim sistemom preduzeća radi efikasnijeg vođenja poslovanja.

Važno je napomenuti da fiskalne kase obično moraju da budu sertifikovane od strane nadležnih institucija ili poreskih organa u svakoj zemlji kako bi se osiguralo da zadovoljavaju propisane standarde i pravila. Takođe, postoji obaveza da se fiskalne kase redovno servisiraju i ažuriraju u skladu sa zakonskim zahtevima.

Ukratko, fiskalne kase su elektronski uređaji koji se koriste za evidentiranje finansijskih transakcija i izdavanje fiskalnih računa ili slipova. One pomažu preduzećima da vode preciznu evidenciju prodaje i usluga, ispunjavaju poreske obaveze i poboljšaju efikasnost poslovanja.

Fiskal SistemPronađite nas na mapi
Pozovite nas065 212 4 212
Budite slobodni da nas kontaktiratePošaljite nam E-mail

INFORMACIJE

KONTAKT

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.